КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

                                                                           

Протокол 126

29 червня 2023 року

 

вул. Грушевського, 18/2, к. 12, 14 год. 30 хв.                                                    

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Герасимов А.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Кучер М.І., Костюк Д.С., Кириченко М.О., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Петьовка В.В., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Стернійчук В.О., Торохтій Б.Г., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М. Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 24

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Столар В.М., Тарасов О.С., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., головні консультанти Жидков О.Є., Коляда О.М., Корякіна І.І., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про проект Закону про виноград та продукти виноградарства, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 9139 від 22.03.2023).

2. Щодо результатів діяльності Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (стосовно реалізації державної політики у сфері національної інфраструктури геопросторових даних, земельних відносин, землеустрою, Державного земельного кадастру, державного контролю за використанням та охороною земель усіх категорій і форм власності тощо) та стратегічні напрямки розвитку Держгеокадастру на 2023 рік. Продовження розгляду.

3. Презентація основних положень проектів законів про хміль та хмелепродукти, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 9234) та про особливості вирощування (виробництва) та переробки рослин хмелю та інших культур, які використовуються в аграрному секторі, поданий народними депутатами України Нікітіною М.В., Лабазюком С.П.,  Тимофійчуком В.Я. та іншими (реєстр. № 9234-1).

4. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24.

Рішення прийнято.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про виноград та продукти виноградарства, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 9139 від 22.03.2023).

ВИСТУПИВ: Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Гайду О.В., заступник Голови Комітету Чернявський С.М., генеральний директор Української корпорації по виноградарству і виноробній промисловості «Укрвинпром» Кучеренко В.М., директор Національного наукового центру «Інститут виноградарства і виноробства імені В.Є. Таїрова» НААН України Ковальова І.А., співзасновник АТ «Коблево» Козлівська В.М.

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про виноград та продукти виноградарства (реєстр. № 9139) за наслідками розгляду в першому читанні прийняти за основу з можливістю його доопрацювання відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 24.

Рішення прийнято одноголосно.

 

2. СЛУХАЛИ: Продовження розгляду інформації щодо результатів діяльності Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (стосовно реалізації державної політики у сфері національної інфраструктури геопросторових даних, земельних відносин, землеустрою, Державного земельного кадастру, державного контролю за використанням та охороною земель усіх категорій і форм власності тощо) та стратегічні напрямки розвитку Держгеокадастру на 2023 рік.

ВИСТУПИВ: В. о. Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Завадський С.О., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: заступники Голови Комітету Чернявський С.М., Рудик С.Я., голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., народний депутат України – член Комітету Торохтій Б.Г., позаштатний консультант Комітету з питань аграрної та земельної політики Біленко С.Б.

Інформацію заслухано та взято до відома.

 

3. СЛУХАЛИ: Презентацію основних положень проектів законів про хміль та хмелепродукти, поданий Кабінетом Міністрів України (реєстр. № 9234) та про особливості вирощування (виробництва) та переробки рослин хмелю та інших культур, які використовуються в аграрному секторі, поданий народними депутатами України Нікітіною М.В., Лабазюком С.П., Тимофійчуком В.Я. та іншими (реєстр. № 9234-1).

ВИСТУПИВ: Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Гайду О.В., заступник Голови Комітету Чернявський С.М., секретар Комітету Чайківський І.А., народні депутати України – члени Комітету Торохтій Б.Г., Салійчук О.В., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

Презентацію заслухано.

 

4. В різному

СЛУХАЛИ: Інформацію стосовно ускладненого вивозу аграрної продукції врожаю 2023 року з небезпечних з точки зору військової загрози територій, у зв’язку з чим ціна на вироблену аграріями на зазначених територіях сільськогосподарську продукцію значно нижча за ціну по країні.

ВИСТУПИВ: секретар Комітету Чайківський І.А., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: заступник Голови Комітету Чернявський С.М., народний депутат України – член Комітету Торохтій Б.Г., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

За результатами обговорення, народні депутати України – члени Комітету вирішили підтримати звернення із зазначеного питання до Кабінету Міністрів України.

 

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку