КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

                                                                           

  

   

Протокол 125

26 червня 2023 року

 

у режимі відеоконференції, 12 год. 00 хв.                                                    

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Герасимов А.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Кучер М.І., Костюк Д.С., Кириченко М.О., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Стернійчук В.О., Тарасов О.С., Торохтій Б.Г., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М. Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 27

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Петьовка В.В., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступник керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., головні консультанти Коляда О.М., Корякіна І.І., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

1. Про перегляд рішення Комітету від 06.10.2022 щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сільського господарства та експорту агропродукції під час воєнного стану, поданого народними депутатами України Лабазюком С.П., Гайду О.В., Чайківським І.А. та іншими (реєстр. № 8025 від 13.09.2022)

2. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 25.

Рішення прийнято.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про перегляд рішення Комітету від 06.10.2022 щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сільського господарства та експорту агропродукції під час воєнного стану, поданого народними депутатами України Лабазюком С.П., Гайду О.В., Чайківським І.А. та іншими (реєстр. № 8025 від 13.09.2022).

ВИСТУПИВ: голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: Голова Комітету Гайду О.В., народний депутат України – член Комітету Лабазюк С.П.

ВИРІШИЛИ:

1. Переглянути рішення Комітету від 06 жовтня 2022 року (протокол № 104).

2. Підтримати висловлені пропозиції підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі.

3. Внести до висновку Комітету та проекту постанови пропозиції, зазначені у рішенні підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі. Рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в першому читанні прийняття за основу проекту закону 8025 з урахуванням пропозицій Комітету, відображених у висновку Комітету та проекті постанови.

4. Доручити Комітету з питань аграрної та земельної політики доопрацювати зазначений законопроект з урахуванням поправок і пропозицій суб’єктів законодавчої ініціативи та необхідності внесення змін до інших структурних частин законопроекту, що не були предметом розгляду в першому читанні, відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України і внести його на розгляд Верховної Ради України в другому читанні.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 22.

Рішення прийнято.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку