КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

                                                                           

Протокол 130

23 серпня 2023 року

вул. Грушевського, 18/2, к. 12, 16 год. 00 хв.                                                    

 

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Герасимов А.В., Гузенко М.В., Грищенко Т.М., Кучер М.І., Кириченко М.О., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Соломчук Д.В., Стернійчук В.О., Тарасов О.С., Торохтій Б.Г., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 26

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Костюк Д.С., Петьовка В.В., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступник керівника секретаріату Рудень О.В., головний консультант Жидков О.Є., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про уточнення пропозицій Комітету з питань аграрної та земельної політики до проекту порядку денного чергової десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2023 року – січень 2024 року).

2. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сільського господарства та експорту агропродукції під час воєнного стану, друге читання (реєстр. № 8025 від 13.09. 20222).

3. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

В обговоренні взяли участь: заступник Голови Комітету Чернявський С.М., голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Богданець А.В., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., народні депутати України – члени Комітету Торохтій Б.Г., Соломчук Д.В.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 14; «утрим.» - 1.

Не взяли участь у голосуванні – 2.

Рішення прийнято.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про уточнення пропозицій Комітету з питань аграрної та земельної політики до проекту порядку денного чергової десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання (вересень 2023 року – січень 2024 року).

ВИСТУПИВ: Голова Комітету Гайду О.В., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

1. Затвердити уточнені Пропозиції Комітету з питань аграрної та земельної політики до проекту порядку денного десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання.

2. Затвердити уточнений Перелік проектів законів, які Комітет з питань аграрної та земельної політики пропонує не включати до проекту порядку денного сесії.

3. Направити зазначені Пропозиції та Перелік Апарату Верховної Ради України для їх узагальнення.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 17.

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сільського господарства та експорту агропродукції під час воєнного стану, друге читання (реєстр. № 8025 від 13.09. 20222).

ВИСТУПИВ: народний депутат України Лабазюк С.П., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: секретар Комітету Чайківський І.А., голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Шемелинець Л.М., директор директорату розвитку системи електронних реєстрів Міністерства цифрової трансформації України Закусило О.П., координатор команди в рамках Програми Світового банку «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні» Манжура Д.В.

 

ВИРІШИЛИ:

1. Підтримати порівняльну таблицю, підготовлену до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки сільського господарства та експорту агропродукції під час воєнного стану (реєстр. № 8025) з пропозиціями, внесеними від Комітету та редакційним уточненням її положень.

2. Рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому як Закон у редакції, запропонованій Комітетом, з необхідним техніко-юридичним доопрацюванням.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 17.

Рішення прийнято.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку