КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

                                                                           

Протокол 118

10 березня 2023 року

12 год. 00 хв., у режимі відеоконференції

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Богданець А.В., Бунін С.В., Грищенко Т.М., Гузенко М.В., Костюк Д.С., Кириченко М.О., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Литвиненко С.А., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Салійчук О.В., Стернійчук В.О., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Торохтій Б.Г., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Шол М.В., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 26

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Герасимов А.В., Петьовка В.В., Столар В.М., Христенко Ф.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступники керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., Рудень О.В., головні консультанти Жидков О.Є., Коляда О.М., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про звернення до Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А. про надання висновку щодо продовження граничних строків розрахунків за окремими операціями з експорту та імпорту товарів, установлених Національним банком України.

2. Про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення системи управління об’єктами інженерної інфраструктури меліоративних систем державної власності, поданий народними депутатами України Чорноморовим А.О., Гайду О.В., Тарасовим О.С. та іншими (реєстр. № 7577).

3. Презентація основних положень проекту Закону про державне регулювання сфери захисту рослин (реєстр. № 8340).

4. Різне

 

СЛУХАЛИ: Інформацію про обрання в.о. секретаря Комітету на поточне засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету у зв’язку з відсутністю на засіданні секретаря Комітету Чайківського І.А. обрати в.о. секретаря Комітету на поточне засідання Комітету для ведення підрахунку голосів народного депутата України – члена Комітету Кучера М.І.

ВИРІШИЛИ:

Обрати в.о. секретаря Комітету на поточне засідання Комітету для ведення підрахунку голосів народного депутата України – члена Комітету Кучера М.І.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 26.

Рішення прийнято одноголосно.

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету. Водночас, головуючий запропонував змінити черговість розгляду питань порядку денного, а саме: третє питання «Презентація основних положень проекту Закону про державне регулювання сфери захисту рослин (реєстр. № 8340)» розглянути другим питанням порядку денного.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету з урахуванням зазначеної пропозиції.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 23.

Рішення прийнято.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про звернення до Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А. про надання висновку щодо продовження граничних строків розрахунків за окремими операціями з експорту та імпорту товарів, установлених Національним банком України.

ВИСТУПИВ: народний депутат України – член Комітету Соломчук Д.В., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: заступник Голови Комітету Чернявський С.М., голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В., Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

ВИРІШИЛИ:

Підтримати звернення до Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А. про надання висновку щодо продовження граничних строків розрахунків за окремими операціями з експорту та імпорту товарів, установлених Національним банком України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 22 (голова підкомітету з питань харчової промисловості та торгівлі агропромисловими товарами Юрчишин П.В. заявив про конфлікт інтересів і не брав участі у голосуванні).

Рішення прийнято.

 

2. СЛУХАЛИ: Презентація основних положень проекту Закону про державне регулювання сфери захисту рослин (реєстр. № 8340).

ВИСТУПИВ: Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Висоцький Т.М., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань адаптації законодавства України до положень права Європейського Союзу (acquis ЄС), виконання міжнародно-правових зобов'язань України у сфері європейської інтеграції Нікітіна М.В., народний депутат України – член Комітету Соломчук Д.В., т. в. о. Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Шевченко О.П., керівник секретаріату Комітету Старинець О.Г.

Презентацію розглянуто і обговорено.

 

3. СЛУХАЛИ: Інформацію про проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення системи управління об’єктами інженерної інфраструктури меліоративних систем державної власності, поданий народними депутатами України Чорноморовим А.О., Гайду О.В., Тарасовим О.С. та іншими (реєстр. № 7577).

ВИСТУПИВ: Міністр аграрної політики та продовольства України Сольський М.Т., який доповів по суті даного питання.

В обговоренні взяли участь: голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу Тарасов О.С., голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Чорноморов А.О., радник Міністра аграрної політики та продовольства України Соколов М.Ю., керівник напряму земельної реформи програми USAID АГРО Кубах С.

ВИРІШИЛИ:

Рекомендувати Верховній Раді України проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення системи управління об’єктами інженерної інфраструктури меліоративних систем державної власності (реєстр. № 7577) за наслідками розгляду в першому читанні, відповідно до статті 114 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України», прийняти за основу з можливістю його доопрацювання відповідно до частини першої статті 116 Регламенту Верховної Ради України.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 20; «утрим.» - 1.

Рішення прийнято.

 

4. В різному

СЛУХАЛИ: Інформацію про звернення до обласних військових адміністрацій щодо надання інформації, необхідної для проведення засідань робочої групи при Комітеті з питань аграрної та земельної політики щодо вивчення проблем очищення земель сільськогосподарського призначення від вибухонебезпечних предметів.

ВИСТУПИВ: голова підкомітету з питань земельних відносин Нагаєвський А.С., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

Підтримати звернення до обласних військових адміністрацій щодо надання інформації, необхідної для проведення засідань робочої групи при Комітеті з питань аграрної та земельної політики щодо вивчення проблем очищення земель сільськогосподарського призначення від вибухонебезпечних предметів.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 19.

Рішення прийнято.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку