КОМІТЕТ З ПИТАНЬ АГРАРНОЇ ТА ЗЕМЕЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

                                                                           

  

   

Поротокол 119

18 березня 2023 року

15 год. 00 хв., у режимі відеоконференції

 

Головував: Голова Комітету Гайду О.В.

Присутні народні депутати України члени Комітету: Бунін С.В., Гузенко М.В., Костюк Д.С., Кучер М.І., Лабазюк С.П., Мейдич О.Л., Нагаєвський А.С., Нікітіна М.В., Рудик С.Я., Стернійчук В.О., Соломчук Д.В., Тарасов О.С., Торохтій Б.Г., Тимофійчук В.Я., Халімон П.В., Чайківський І.А., Чернявський С.М., Чорноморов А.О., Юрчишин П.В.

Всього присутніх: 20

Відсутні народні депутати України – члени Комітету: Богданець А.В., Герасимов А.В., Грищенко Т.М., Кириченко М.О., Литвиненко С.А., Петьовка В.В., Салійчук О.В., Столар В.М., Христенко Ф.В., Шол М.В.

 

Присутні від секретаріату Комітету: керівник секретаріату Старинець О.Г., заступники керівника секретаріату Гаркавенко Ю.М., Рудень О.В., головні консультанти Боремська З.В., Коляда О.М., старший консультант Кантур С.В.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Повторний розгляд порівняльної таблиці до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення державного регулювання в галузі рибного господарства, збереження та раціонального використання водних біоресурсів та сфері аквакультури (реєстр. № 7616 від 29.07.2022).

2. Різне

 

СЛУХАЛИ:

Про порядок денний засідання Комітету.

ВИСТУПИВ: Головуючий на засіданні Голова Комітету Гайду О.В., який запропонував народним депутатам України – членам Комітету проголосувати за прийняття порядку денного засідання Комітету.

ВИРІШИЛИ: затвердити порядок денний засідання Комітету.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 16.

Рішення прийнято.

 

1. СЛУХАЛИ: Інформацію про повторний розгляд порівняльної таблиці до другого читання проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення державного регулювання в галузі рибного господарства, збереження та раціонального використання водних біоресурсів та сфері аквакультури (реєстр. № 7616 від 29.07.2022).

ВИСТУПИВ: заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Головня В.О., який доповів по суті даного питання.

ВИРІШИЛИ:

1) переглянути рішення Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики від 28 жовтня 2022 року (протокол № 106);

2) підтримати підготовлену до другого читання порівняльну таблицю проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення державного регулювання в галузі рибного господарства, збереження та раціонального використання водних біоресурсів та сфері аквакультури (реєстр. № 7616), з пропозиціями внесеними від Комітету та із внесеними змінами та редакційними уточненнями її положень, зокрема, передбачивши набрання чинності підпунктом 31 пункту 6 розділу 1 цього Закону в розділі ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» не пізніше 1 травня 2023 року;

3) рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначений законопроект у другому читанні та в цілому як Закон у редакції, запропонованій Комітетом, а також у разі його прийняття як Закону, доручити Комітету разом з Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради України здійснити редакційне та техніко-юридичне доопрацювання його тексту.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» - 16; «утрим.» - 2.

Рішення прийнято.

 

 

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку